Detekcija curenja vode


 

• Konvencionalne centrale

• Adresabilne centrale

• Ripiter paneli

• Dodatna oprema

 

Uprkos razumljivo značajnim sredstvima utrošenim na ublažavanje gubitaka nastalih od vatre, postoji mnogo veća pretnja za kontinuitet upotrebe objekata i oštećenja imovine nastalih kroz curenje vode.

Statistike pokazuju da je najverovatniji uzrok šteta u stambenim zgradama, hotelima, maloprodajnim objektima i poslovnim objektima nastala od vode.

Troškovi za preduzeća, zbog curenja vode, mogu biti značajni i to ne samo očigledni troškovi fizičkog oštećenja IT i druge elektronske opreme, postrojenja, sklopova i pribora, lagera i materijala zgrade. Kao i kod štete od požara, čak i naizgled manja curenja vode mogu dovesti do privremenog preseljenja, što može rezultovati u povećanim troškovima radne snage i značajnim prekidima u poslovanju i gubitku profita.

Jedini način da se ublaži rizik od oštećenja vodom je da se u kontinuitetu nadgledaju curenja. Procena rizika od oštećenja vodom i instalacija sistema za detekciju curenja – poplave, su sve češća preporuka osiguravajućih društava, a često i uslov za punu pokrivenost osiguranjem.

Rešenje za ovaj problem su sistemi za detekciju curenja. Dizajnirani su da zaštite područja u kojima prodiranje vode može ozbiljno oštetiti električnu, komunikacionu, ili računarsku mrežu. Kontinuirano nadgledaju moguća curenja. Ukoliko se curenje otkrije, centrala daje alarm, koji se može registrovati i sa udaljene lokacije.

LOGIN
niste ulogovani
e-mail adresa:
lozinka:

Zaboravili ste lozinku?   

PRETRAŽIVAČ
Unesite reč ili frazu:

NEWSLETTER
Unesite Vašu Email adresu:

TESLA SISTEMI
Ekipa na terenu

 


 

 


SUPERBRANDS
Pogledajte fotografije i video sa svečane dodele nagrada »

KATALOG
Pogledajte katalog Tesla sistema »

ISO 9001

 

 

ISO 14001

 

 

ISO 18001

 

 

ISO 20000

 

 

ISO 22301

 

 

ISO 27001

 

 

ISO 50001

 

 

ISO 37001

 

 


NIKOLA TESLA
www.tesla-museum.org »